top of page

Nyheter

Ridgehill Minerals deltar i Betongdagen 2023

2023-11-27

Jens Robertsson var en utav de som deltog i samtalet "Möjligheter med nya bindemedel" på Betongdagen. Där fick Jens en chans att presentera en grönare omställning med produkten Yalite. 

IMG_1490_edited.jpg

Trollhättan Mineral maler Yalite

2023-11-01

Trollhättan Mineral maler 18 ton av Yalite i deras anläggning. Trollhättan Mineral är den första att mala Yalite i en kulkvarn. Det visar att det går åt  mindre energiförbrukning att mala Yalite än masugnsslagg, vilket är väldigt positivt. Vi ser även att vi får ut ett bra blainetal i kulkvarnen.

Ridgehill Minerals AB skickar prover till SIKA.

2023-10-11

Ridgehill Minerals AB skickar Yalite till SIKA för att göra fler tester. SIKA kommer även att se över möjligheten till att aktivera Yalite mer för att få en högre reaktivitet samt en högre styrka.

Ridgehill Minerals AB inleder diskussion med Trollhättan Mineral AB

2023-09-18

Ridgehill Minerals AB inleder diskussion med Trollhättan Mineral AB av malning hos deras fabrik. Under måndagen den 18/9 var Ridgehill Minerals på besök hos Trollhättan Mineral AB för att se över möjligheterna av ett potentiellt samarbete med att mala pimpsten till fint pulver som sedan kan användas som ett alternativt bindemedel till betongindustrin.

Trollhättan Mineral utför tester av Yalite

2023-11-08

Trollhättan Mineral utför tryckhållsfastighets tester av Yalite. Bilden visar en av att använda Yalite får vi ut en fin och ljus betong.

Kuber Yalite.png

Ridgehill Minerals AB får in provsvar från Swecem AB

2023-08-21

Swecem AB har gjort tester på Ridgehill Minerals Yalite som ett alternativt bindemedel. I testet visas, HoH, Mpa och aktivitets index

bottom of page